ERDINGER Weissbräu


Kořeny pivovaru ERDINGER jsou v Bavorsku. Svou vášeň pro bavorské pivovarnictví prokazuje již více než 130 let nejvyšší kvalitou a tradičním způsobem vaření pšeničného piva, které se od roku 1886 vaří výhradně v Erdingu.

Radost ze života a požitek



Pivo ERDINGER je spojené s bavorským životním optimismem a požitkem z tradiční německé gastronomie, kterou se pivovaru ERDINGER podařilo prostřednictvím lahodného bavorského piva dostat do více než 90-ti zemí světa. Ohleduplnost Pivovar Erdinger je postavený na zodpovědném přístupu k zaměstnancům, životnímu prostředí, ale i společnosti. Stabilita a ohleduplnost jsou základem jejich obchodování.

Tento soukromý pivovar ručí za:



Kvalita a chuť


V Erdingu se nikdy nevařilo nic jiného než bavorská specialita tzv. Weissbier, a to s ohledem na dodržení pivovareského zákona čistoty, dle kterého se pivo už od 16. století vaří výhradně ze sladu, kvasnic, chmelu a vody.

Klademe maximální důraz na kvalitu

Všechny suroviny, které potřebujeme k vaření “bílého piva”, jsou neustále a pečlivě kontrolovány. Ať chmel, voda, ječmen či slad – do našeho zlatavého nápoje putují jen ty nejjemnější přísady.

Lahvové kvašení pro říznou chuť

Poslední brus dostává Weissbier díky lahvovému kvašení.

Proto potřebuje něco, čeho se dnes téměř nikomu nedostává – čas!

V Bavorsku má lahvové kvašení dlouhou tradici, ale protože se jedná o velmi náročný proces, většina pivovarů jej nevyužívá. V Erdingeru jsme pyšní na to, že se nám tuto pivovarskou tradici podařilo udržet. Zrání v láhvi Pro tento druhý kvasný proces se přidá do mladého piva před stáčením trochu mladinky a čerstvých kvasinek Lahve se pak za optimálních podmínek skladují ve vysoko regálovém skladu

Weissbier zraje podobně jako šampaňské přímo v láhvi. To znamená, že kvasinky prokvasí sladový cukr z mladiny Při tomto procesu vzniká oxid uhličitý, jenž pečuje o typický říz nápoje Asi po měsíci zrání sládek vyzkouší, jestli je Weissbier připravený ke konzumaci tedy zdali je řízný, perlící na jazyku a harmonicky vyspělý v chuti. Teprve potom jej uvolní k expedici Weissbier, který se dodává do restaurací, může zrát podobně jako v lahvích také přímo v sudech