Klademe maximální důraz na kvalitu
Voda
Věděli jste, že pivo obsahuje až 90 % vody? Naše pivovarská voda prýští ze dvou pivovarských pramenů z hloubi 160 m.
Slad
Slad poskytuje pivu tělo a barvu. Naši zkušení sládci vybírají velmi zvláštní pšeničné a ječné druhy, které jsou obzvlášť vhodné k vaření.
Chmel
Neboli duše piva. Sládci z Erdingeru sází na jakostní druhy chmele, které propůjčují Weissbieru jemně aromatickou hořkost.
Kvasinky
Svrchně kvasící kvasinky propůjčují Weissbieru typicky ovocnou vůni. Erdinger má své jedinečné kvasinkové kmeny, které neexistují nikde jinde na světě.
Lahvové kvašení pro říznou chuť
Poslední brus dostává Weissbier díky lahvovému kvašení. Proto potřebuje něco, čeho se dnes téměř nikomu nedostává – čas! V Bavorsku má lahvové kvašení dlouhou tradici, ale protože se jedná o velmi náročný proces, většina pivovarů jej nevyužívá.
V Erdingeru jsme pyšní na to, že se nám tuto pivovarskou tradici podařilo udržet. Zrání v láhvi Pro tento druhý kvasný proces se přidá do mladého piva před stáčením trochu mladinky a čerstvých kvasinek Lahve se pak za optimálních podmínek skladují ve vysoko regálovém skladu Weissbier zraje podobně jako šampaňské přímo v láhvi. To znamená, že kvasinky prokvasí sladový cukr z mladiny
Při tomto procesu vzniká oxid uhličitý, jenž pečuje o typický říz nápoje Asi po měsíci zrání sládek vyzkouší, jestli je Weissbier připravený ke konzumaci tedy zdali je řízný, perlící na jazyku a harmonicky vyspělý v chuti. Teprve potom jej uvolní k expedici Weissbier, který se dodává do restaurací, může zrát podobně jako v lahvích také přímo v sudech